Sohbet Girişi
FARKLI SÜRÜM İLE BAĞLAN

İstanbul Sohbet

İstanbul Sohbet

İstanbul Sohbet, İstanbul Çet

İstanbul Sohbet, İstanbul Sohbet Odaları, İstanbul Sohbet Hattı, İstanbul Sohbet Telegram, İstanbul Sesli Sohbet

İstanbul Sohbet Odalarına Hoşgeldiniz, Plakası 34 Olan İstanbul Şehrimizin MegaKent’in Sohbet Sitesi Mevcuttur, Burada Yepyeni İnsanlarla Sohbet Edebilir, Arkadaşlık Kurabilceksiniz Dünya’nın Heryerinden Yepyeni İnsanlarla Tanışmak Artık Çok Kolay..! Hemde Ücretsiz ve Bedava Sohbet Edebilirsiniz GOLD Üyelik VIP Üyelik VB İstemiyoruz Sadece Tıkla İsmini Yaz BAĞLAN Yepyeni Arkadaşlarla Tanışmaya Başla..!

Sohbet siteleri, internet üzerinde kullanıcıların birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayan platformlardır. Bu siteler, insanların farklı konularda sohbet etmelerine, yeni insanlarla tanışmalarına ve sosyal bağlantılar kurmalarına olanak tanır. Bedava sohbet siteleri, kullanıcılara ücretsiz sohbet olarak hizmet sunan ve genellikle kayıt olmadan giriş yapılabilen platformlardır. Bu siteler, geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ederek çeşitli kültürlerden, yaş gruplarından ve ilgi alanlarından insanların bir araya gelmesini sağlar.

Bedava sohbet sitelerinin popülerliği, insanların sanal ortamda iletişim kurma ihtiyacını karşılamak ve sosyal bağlantılarını güçlendirmek istemeleriyle bağlantılıdır. Bu siteler, günün her saati aktif olan sohbet odaları ve özel mesajlaşma seçenekleri sunarak kullanıcılara esnek bir iletişim ortamı sunar. Ayrıca, çeşitli konularda özel odalar ve gruplar oluşturarak insanların belirli ilgi alanlarına odaklanmalarına olanak tanır.

İSTANBUL TARİHİ KISA

Yenikapı’da yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkan bulgular, İstanbul’un tarihinin 8 bin 500 yıl öncesine dayandığını ortaya koymuştur. Kuruluşundan itibaren İstanbul, tarihte birçok devletin egemenliği altında gelişmiş ve çeşitli kültürlerin merkezi olmuştur.

Şüphesiz, İstanbul’un tarihi ile ilgili en göze çarpan özelliği, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu gibi üç evrensel imparatorluğa başkentlik yapmış olmasıdır. M.S. 4. yüzyılda Roma İmparatorluğu çok genişlemiş; İstanbul, stratejik konumundan dolayı, İmparator Büyük Konstantin tarafından Roma’nın yerine yeni başkent olarak seçilmiştir. Şehir 6 yılı aşkın bir sürede yeniden düzenlenmiş, surlar genişletilmiş, tapınaklar, resmi binalar, saraylar, hamamlar ve hipodrom inşa edilmiştir.

330 yılında yapılan büyük merasimlerle İstanbul’un Roma İmparatorluğu’nun başkenti olduğu resmen açıklanmıştır. Yakın Çağ’ın başladığı dönemde İkinci Roma ve Yeni Roma adları ile anılan kent, daha sonra “Byzantion” ve geç devirlerde Konstantinopolis olarak adlandırılmıştır. Halk arasında ise kentin adı tarih boyunca “Polis” olarak anılagelmiştir.

Büyük Konstantin’den sonraki imparatorların da şehri güzelleştirme çabalarının devam ettiği anlaşılmaktadır. Kentteki ilk kiliseler de Konstantin’den sonra inşa edilmiştir. Batı Roma İmparatorluğu’nun 5. yüzyılda çökmesi nedeniyle İstanbul, uzun seneler Doğu Roma İmparatorluğu’nun (Bizans) başkenti olmuştur.

Bizans döneminde yeniden inşa edilen kent, surlarla tekrar genişletilmiştir. Günümüzde 6492 metre uzunluğundaki ihtişamlı şehir surları, İmparator Il. Theodosius tarafından yaptırılmıştır. 6. yüzyılda nüfusu yarım milyonu aşan kentte, İmparator Justinyen idaresinde bir altın çağ daha yaşanmıştır. Günümüze kadar ulaşan Ayasofya, bu dönemin bir eseridir. 726-842 yılları arasında kara bir devir olan Latin egemenliği, IV. Haçlı Seferi Haçlı Orduları’nın 1204 yılında şehri istilası ile başlamış, tüm kilise ve manastırlar ile abidelere kadar şehir yıllar boyu talan edilmiştir. 1261’de idaresi tekrar Bizanslıların eline geçen kent, eski zenginliğine tekrar kavuşamamıştır.

İstanbul, 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından fethinden sonra 1923 yılına kadar 470 sene boyunca Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olmuştur. Osmanlı döneminde bilimin, kültürün ve sanatın merkezi haline gelen İstanbul; cami, sinagog ve kiliselerin yan yana yaşadığı muhteşem bir hoşgörüye kavuşmuştur.

Fatih Sultan Mehmet’in dünya savaş tarihinde ilk defa kullanılan iri boyutlardaki topları, İstanbul surlarının aşılmasının önemli bir sebebidir. Fetihten sonra Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti buraya taşınmış, ülkenin çeşitli yerlerinden getirilen göçmenlerle şehir nüfusu arttırılarak boş ve harap olan şehrin imar çalışmalarına başlanmıştır. Şehrin eski halkına din hürriyeti ve sosyal haklar tanınarak, yaşamlarını sürdürmeleri sağlanmıştır. Fetihten yüz yıl sonra ise Türk Sanatı şehre damgasını vurmuş, kubbeler ve minareler şehir siluetine hakim olmuştur.

İSTANBUL’UN NEYİ MEŞHUR?

Asya ve Avrupa kıtaları arasında bir köprü görevi üstlenen İstanbul, etkileyici tarihi mekânları, denizlerle çevrili coğrafi yapısı, yeşillik alanları, modern yapıları, gökdelenleri ile yeni ve eskinin iç içe geçtiği bir şehirdir. Doğu Roma İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu’na başkent olan şehrin önceki isimleri, Byzantion, Augusta Antonina, Nova Roma, Konstantinopolis, Kostantiniyye, İslambol’dur. Tam bir kültür mozaiği olan bu şehrin en bilinen yerleri arasında dünyaca ünlü Aya Sofya Camii, Süleymaniye Camii, Sultan Ahmet Camii, Eyüp Sultan Camii, Galata Kulesi, Kız Kulesi, Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Çırağan Sarayı, Hürrem Sultan Hamamı, Emirgan Parkı, Gülhane Parkı, İstanbul Arkeoloji Müzesi, İstanbul Deniz Müzesi, İstanbul Boğazı, Anadolu Hisarı, Rumeli Hisarı, Çemberlitaş ve Yedikule Zindanları gibi görülmeye değer mekânlar vardır.
İSTANBUL’UN YÖRESEL YEMEKLERİ NELER?

Metropol bir şehir olan İstanbul, Türkiye’nin dört bir tarafından ve hatta dünyanın farklı yerlerinden göç almıştır. 15 milyonluk nüfusu ile çoğu küçük Avrupa ülkesinden bile daha kalabalıktır. Etnik yapısının çeşitliliği, kültürünü ve doğal olarak mutfağını da etkilemiştir. İstanbul denilince akla daha çok fast food tarzı yemekler gelir. Fakat, bu şehrin birçok değişik yemeği vardır. Bunlar aşağıda verildiği gibidir.

Süleymaniye Kuru Fasulyesi

Vefa Bozası

Beyoğlu Çikolatası

Kanlıca Yoğurdu

Sultanahmet Köftesi

Ortaköy Kumpiri

Sarıyer Böreği

Eminönü Balık Ekmek

Sütlüce Uykuluk

Pierre Loti Kahvesi

Çerez

Lokum

İSTANBUL’DAN ALINACAK HEDİYELİK EŞYALAR NELER?

Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı, İstiklâl Caddesi, Beşiktaş, Taksim ve Kadıköy hediyelik arayanlar için mutlaka gezilmesi gereken yerlerdir. Buralarda rastlanan ürünlerden bazıları şunlardır:

El dokuması halı ve kilimler

Seramikler

Bakır mutfak ve süs eşyaları

El boyaması tabaklar, vazolar

 

admin 418
1 Yorumlar
Gulsah

İstanbul'dan katılıyorum çok güzel bir ortam sohbet için teşekkür ederim emek veren herkese

Cevap bırakın

Kategoriler
kategoriler
Genel Kurallar
kurallar
kuralSohbet odalarımız +18 yaş kullanıcılar için uygundur. 18 yaş altı kullanıcıların girmesi yasaktır!
kuralKanallar içerisinde küfür etmek, devlet görevlilerine hakaret etmek siyasi propaganda yapmak yasaktır!
kuralYaşadığınız soru, destek veya takıldığınız yerlerde #help kanalını kullanabilirsiniz.
kuralKanal yetkililerinin yaptığı uyarı dikkate almayan kişiler kanaldan tamamen uzaklaştırılacaktır.
söz
yukarı
error: Content is protected !!